Loader

Sofie Mercken

Sofie Mercken werd geboren in 1976 in Bilzen. Ze heeft een indrukwekkende educatieve achtergrond met een studie in Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit van Brussel tussen 1994 en 1998, gevolgd door een Master in Fine Arts, gespecialiseerd in schilderkunst, aan Sint Lucas Antwerpen van 2002 tot 2006. Daarnaast studeerde ze in 2005 aan de Ecole Supérieure des Beaux Arts de Cornouaille in Quimper, Frankrijk.

Haar werk is tentoongesteld in verschillende exposities, waaronder recente tentoonstellingen zoals 'KWK '100' in SteM Stedelijke Musea Sint-Niklaas in 2022 en 'THROUGH WALLS' in Galerie Dessers Hasselt in 2020. Sofie heeft ook erkenning gekregen voor haar werk, waaronder de Grote Prijs Piet Staut voor schilderkunst in 2017 en de Nationale Prijs voor Schilderkunst 'Louise Dehem' in 2015​​.

Haar schilderstijl kan worden omschreven als figuratief met een neiging tot realisme, waarbij het gebruik van licht en schaduw een prominente rol speelt in het creëren van diepte en sfeer. Haar werk toont een uitgesproken persoonlijke schilderstijl, in de traditie van het claire-obscure van de barokke schilderkunst, het extreem plaatsen van licht tegenover donker.